A mi hivatásunk az, hogy a világ közepette éljünk, ott, ahol Isten dicsőségét a legjobban előmozdíthatjuk. - P. Bíró Ferenc SJ
Jézus Szíve Társasága - Societas Jesu Cordis

„Ha egyszer
a szívünk
megváltozik,
nem csoda,
hogy utána
általunk
a világ
is megváltozik.”
Loyolai Szent Ignác

Korda Zarándokház - Mariazell

Kedves Zarándok!

A zarándoklat életünk zarándoklásának lenyomata. Búcsút kell vennünk hazánktól, családunktól, jólétünktől, hogy Istennel a szentek kegyelemben gazdag búcsúhelyein találkozhassunk, hogy sokrétű problémáinkhoz segítséget és kegyelmet kapjunk, és hogy mindennapjainkba más emberként térhessünk vissza. Az ó- és újszövetségi kinyilatkoztatásban van az alapja annak, hogy a hitről mint zarándoklatról beszéljünk.
A hit zarándokútján legismertebb példaképünk Ábrahám (Zsid 11,8-19), aki hittel engedelmeskedett Istennek, otthagyta ősei földjét, és rálépett arra az útra, amely az ígéret földjére vezetett. Ábrahám és a választott nép vándorlása, majd később Krisztus és az apostolok útjai arra tanítanak bennünket, hogy mindnyájan a hit zarándokútját járjuk. A zarándoklat az egyház életében évszázadokon keresztül elégtételként és a bűnbocsánat elnyerésének egyik formájaként volt jelen.


Fényképalbum a zarándokházról

MARIAZELL
Nagy Lajos királyunk (1342-82) a magyarok számára igen kedves Mária-kegyhellyé tette Mariazellt. Azóta nagy bizalommal és hívő lélekkel jövünk a „celli” Szűzanyához imádkozni, hálát, köszönetet mondani, erőt és segítséget kérni. Számunkra azért is fontos Mariazell, mert 16 éven át itt nyugodottMindszenty József bíboros-hercegprímás.

KORDA ZARÁNDOKHÁZ              
„A zarándokház nem hotel, hanem zarándokszállás” – írja Padányi Erzsébet SJC testvér a Jézus Szíve Társasága néhai tagja és a Korda Zarándokház alapítója. „Sok zarándok talált megnyugvást, világosságot élete alakulására, és adott hálát a Szűz Anyával és kapcsolódott őszintébben Fiához!” – olvassuk 1992-es feljegyzéseiben.

A zarándokház 1992. július 2-i megáldása óta folyamatosan várja a zarándokcsoportokat, családokat, vagy elcsendesedni vágyó keresztény testvéreket. A Jézus Szíve Társasága képviselői munkájukkal és lelkiségükkel azóta és napjainkban is elsősorban a magyar zarándokokért szolgálnak a zarándokházban.

A háztól kb. 5 perc sétára, a bencések által ellátott Bazilikában naponta van német nyelvű szentmise és rózsafüzér, vasárnaponként részt lehet venni a vesperáson, megáldják a kegytárgyakat, a környéken pedig lelki élményt nyújthat a keresztút végigjárása, a Szent forrás kápolna felkeresése.

A zarándokház egy 28 fős nagy hálóteremben és 4 szobában tud szállást adni, amelyeket 7, 6, 3 és 2 személyes elosztásban vehetnek igénybe a zarándokok. Ételmelegítésére a felszerelt konyhát használhatják, kávé és tea ingyen áll rendelkezésükre.

Költségtérítése 18 euró/fő/éj, gyermekeknek 16 év alatt 16 euró/fő/éj.

Korda Zarándokházunk egész évben nyitva áll:

  • a zarándokokon kívül az elcsendesedésre és a pihenésre vágyókat is szívesen fogadja;
  • kis- és nagycsaládoknak, közösségeknek és egyedülállóknak – a lelki megújuláson túl – szabadidős tevékenységeket kínál;
  • a környék gyönyörű kirándulóhelyei mellett téli szezonban síelésre, tavasztól őszig különböző vízi sportokra (pl. kenuzásra,szörfözésre, csónakázásra és a rendkívül kedvelt búvárkodásra) is lehetőség van;
  • személyre szabott vagy csoportos programok összeállításában is szívesen segítünk;
  • parkolási lehetőséget tudunk biztosítani;
  • 1-től 200 fő részére partneréttermünk a zarándokház vendégei számára kedvezményes étkezést kínál (reggeli, ebéd, vacsora, továbbá úti csomag készítése).

Munkatársaink:

Bognár Tímea, a Korda Zarándokház vezetője
Dános Edit, koordinátor

Jelentkezni lehet:

  • e-mailben: vagy
  • telefonon: 00 43 3882 3554
  • mobil: 00-36/20/252-9079

 

A zarándokházról az ermehalo.hu oldalon megjelent rövid írás itt elérhető!