keresés YouTube Facebook Instagram
női apostoli élet társasága
Jézus Szíve Társasága Societas Jesu Cordis
2. Szabó Marika emlékfutás
Facebook

Jézus Szíve Társasága

2. Szabó Marika emlékfutás

2023.02.28.

Vértanú testvérünk tiszteletére immár második alkalommal rendeztünk emlékfutást Pécelen.

Bár a széllel volt némi küzdelmünk, de ez nem szegte kedvét sem a lelkes szervezőcsapatnak, sem a résztvevőknek: 8-80 évesig 35-en vállalták a kihívást!

A rajt-cél asztalon szőlőcukor, sütemény, gyümölcs és tea várta a sportolókat. A nevezők bögrét kaptak ajándékba, melyre a futóútvonal térképe és a Fazekas Hedvig SJC testvér által készített - tisztaságot és Istennek való odaadottságot szimbolizáló - rajz került.

A fiatalok zenéről is gondoskodtak. Jó hangulatban folyt a gyülekező, mindenkinek személyes üdvrivalgás járt. A rajt előtt pár szóban felidéztük 22 éves fiatal vértanúnk tragikus halálát, majd bemelegítettünk. A futók mellett voltak, akik lerövidítették, vagy futás helyett sétával, biciklivel tették meg az 5 km-es távot. A lényeg, hogy mindenki jókedvben és felfrissült lélekkel ért célba!

"Amiről tiszta szívvel le tudok mondani Istenért, azt Ő bőkezűen megáldja, és mindig olyan körülményeket teremt, amin át tud ragyogni az Ő dicsősége." - mondta Kurczina Terézia SJC testvér, az emlékfutás főszervezője. Köszönjük mindenkinek, aki valamilyen formában támogatta az eseményt!