keresés YouTube Facebook Instagram
női apostoli élet társasága
Jézus Szíve Társasága Societas Jesu Cordis
Facebook

Jézus Szíve Társasága

A Jézus Szíve Társasága a Szerzetesi Szigeten - sjc.hu

2014.02.13.

2014 februárjában a Szerzetesi Szigeten a Jézus Szíve Társasága mutatkozik be.

9-én a „jezsuita 8-as” ifjúsági mise után a Párbeszéd Háza kápolnájában múltunk kincseivel ismerkedhettek meg az érdeklődők, a Loyola Caféban pedig jelen életünk, szolgálatunk értékeit osztottuk meg a betérő fiatalokkal.

A Társaságunk életéből ízelítőt nyújtó kiállítás egész hónapban megtekinthető a Loyola Caféban (Budapest VIII, Horánszky u. 20.)

Alapítónk, P. Bíró Ferenc SJ szándéka szerint szolgálatunkban mindig a családokat tartjuk szemünk előtt, akkor is, ha egyénekkel találkozunk.

Ennek szellemében február 11-én kerekasztal beszélgetést szerveztünk a Párbeszéd Házában Bíró László püspök, Pirityiné Dr. Papanek Márta családterapeuta, lelkivezető és Kulcsár Apollónia SJC családterapeuta, bibliodráma tréner részvételével, Kóczián Mária moderálásával.
Alapító Atyánk meglátásának fényében, miszerint a társadalom olyan lesz, amilyenekké a családok válnak, arról beszélgettünk, milyen szolgálatokkal tudjuk egészségesebbé tenni a családokat, milyen megelőző lépésekkel óvhatjuk meg őket. A beszélgetésbe a minden generációt képviselő hallgatóság is aktívan bekapcsolódott.

SJC