keresés YouTube Facebook Instagram
női apostoli élet társasága
Jézus Szíve Társasága Societas Jesu Cordis
Facebook

Jézus Szíve Társasága

Egység és sokszínűség - sjc.hu

2015.01.15.

Együtt hangolódtunk rá a február másodikán ünnepelt megszentelt élet napjára.

A képen: A Debreceni egyházmegyéből Győri M. Réka SSND, a Kalocsa-kecskemétiből Koczkás M. Eszter kalocsai iskolanővér és Krajcsik Gabriella SJC,  a Pécsi egyházmegyéből fr. Fülep Dániel Ágoston OSPPE, a Kaposvári egyházmegyéből Mikovics Krisztina nővér, a Nyolc Boldogság Közösség tagja, az Egri egyházmegyéből Vitalis Gábor SDB, a Szombathelyi egyházmegyéből Héjja Lujza OP és  Csány Péter SDB, a Fehérvári egyházmegyéből Gaál Mária  egyházközségi nővér, az Esztergom - budapesti főegyházmegyéből pedig Rojkó Ildikó BP.BFM, Petres Lúcia OP, Hartai Gábor SDB, Mézinger Gabriella SJC, valamint Ulrik Monika SSND, a Szerzetesi Iroda titkára, Pető Éva RSCJ és Mészáros Anett, a Szerzetesi Iroda munkatársai vettek részt.

Közösen töltöttünk el egy délelőttöt a Szerzeteselöljárók Irodájában.

Az ország minden egyházmegyéjéből összegyűltünk szerzetestársak, hogy megosszuk egymással, ki hogyan szokta ünnepelni a február másodikán tartandó megszentelt élet napját a saját egyházmegyéjében. A sokszínűség és az egység szép ötvözete bontakozott ki a beszélgetés alapján. Ezen kívül együtt gondolkodtunk azon, milyen közös pontokat lehet kialakítani a különböző helyszíneken megélt liturgiában ezen az ünnepnapon.

„Bízom abban, hogy az imádságnak és az elmélyedésnek ez a napja segíteni fogja a részegyházakat a megszentelt élet ajándékának egyre nagyobb értékelésében, valamint abban, hogy a megszentelt élet üzenetének fényében mértékre tegyék önmagukat, hogy rátaláljanak a helyes és termékeny egyensúlyra tevékenység és szemlélődés, imádság és szeretetszolgálat, történelemben való elköteleződés és eszkatológiai távlat között.”  II. János Pál pápa

sjc.hu