keresés YouTube Facebook Instagram
női apostoli élet társasága
Jézus Szíve Társasága Societas Jesu Cordis
Facebook

Jézus Szíve Társasága

Fiatalok társadalmi felelősségvállalása-sjc.hu

2018.10.02.

Fiatalok építettek hidat intézményeink között Társadalmi Felelősségvállalási projekt keretében.

Szakkollégiumunk lakója, Török Bettina a Jövőt Építők Generációja Egyesület keretén belül csoportjával e projekten dolgozva kézenfekvőnek találta, hogy felajánlja a Társaságunk Idősotthonában lakó testvérek meglátogatását.

 

A találkozásra készülve központi házunk konyhájában lelkesen sütögető kis csapat szívesen beszélt az Egyesület célkitűzéseiről, melynek lényege, hogy a fiatalok gondolkodásmódját pozitív irányba tereljék, s valamilyen módon embertársaik boldogulását szolgálják.
Ez teljes összhangban van Társaságunk lelkiségével és küldetésével, hiszen a hiányt szenvedőkért fáradozva Jézus lelkületével igyekszünk a világ és az emberek felé fordulni. 

Pécelen az idős testvérek örömmel fogadták a fiatalokat, és a sütemények fogyasztása közben hamar kialakult a jó hangulatú beszélgetés.
Az érdeklődés mindkét irányból adott volt: a vendégek kérésére a testvérek szívesen elmesélték közösségünkbe vezető útjukat, majd meghallgatták a fiatalok életszemléletükről, terveikről megosztott gondolatait. 

A gyorsan elröppenő délutánt követően a kölcsönös megajándékozottságból fakadó meghitt búcsúzkodás közben hálatelten állapítottuk meg, milyen apró figyelmességek elegendőek ahhoz, hogy falak helyett hidak épüljenek személyek, generációk között.