keresés YouTube Facebook Instagram
női apostoli élet társasága
Jézus Szíve Társasága Societas Jesu Cordis
Facebook

Jézus Szíve Társasága

Látogatóház Pécelen - sjc.hu

2021.01.22.

 

A Társaságunk fenntartásában Pécelen működő Idősek Otthonában sok lakó és hozzátartozó vágya teljesült a múlt év végén átadott látogatóház használatával.

A kapcsolattartásnak ezen ötlete októberben született meg, mikor mindnyájunk számára világossá vált, hogy a vírus okozta út igen hosszadalmas lesz. Ezzel a megoldással kívántuk biztosítani a karácsonyi ünnepkörben a családok számára a személyes kapcsolattartást.

A látogatások szervezését és lebonyolítását az Otthon szociális asszisztens munkatársa végzi egy speciális eljárásrend kidolgozása után. Ez magába foglalja a látogatási időpontok egyeztetését, lakók odakísérését, látogatás időtartamát, mindkét oldal felületi- és légtér fertőtlenítését megfelelő szerekkel és ózongenerátorral.

A kapcsolattartás ilyen formában való megvalósítása nemcsak feladatokban, hanem anyagiakban is többletet jelentenek Társaságunk és Intézményünk számára, ám a hozzátartozók nyugalma és a lakók lelki egészsége igazolja a kivitelezés szükségszerűségét.

Nagyon hálásak vagyunk a helyi Egyházközségnek és Katolikus Karitásznak, valamint azoknak a családoknak, akik adományaikkal hozzájárultak a megvalósításhoz. Utóbbiak között számosan vannak, akiknek nálunk élő családtagja tartós fekvőbetegsége miatt belátható időn belül nem veheti igénybe ezt a találkozási lehetőséget, így igen megható az összefogásnak és együttérzésnek ez a formája.

Örömteli tapasztalat, hogy az időpontfoglalástól kezdve a lakók számolni kezdik a napokat, kivirulva, izgatottan készülnek a találkozásra, ami sokkal személyesebb élmény számukra, mint az online kapcsolat.

Reménnyel tekintünk a jövőbe, várjuk a tavaszt, mikor nem csupán a plexin keresztül láthatják, hanem a valóságban is megölelhetik egymást a családtagok.