keresés YouTube Facebook Instagram
női apostoli élet társasága
Jézus Szíve Társasága Societas Jesu Cordis
Facebook

Jézus Szíve Társasága

Októberi zarándoklat - sjc.hu

2018.10.17.

Anyaszentegyházunk október havát a Boldogságos Szűz Máriának, a Rózsafüzér Királynéjának szenteli. Alapító atyánk azt kérte tőlünk, hogy egyházias lelkülettel élve legyünk 100%-os katolikusok, s Jézus után a mindenünk legyen a Szűzanya. Így a plébániák ájtatossági gyakorlatába való bekapcsolódás mellett a testvérek maroknyi csapata a baráti kör tagjaival és lelkes természetjárókkal kiegészülve az elmúlt vasárnapon zarándokútra indult a Bodajki Segítő Szűzanyához. ​

Az autóbuszban rózsafüzér imádkozásával készítettük lelkünket a kegyhelyen bemutatott szentmisére. Az evangéliumi gazdag ifjú története és a miséző atya szenvedélyes szavai elmélyítették bennünk a hálás lelkületet, megerősítettek a Krisztus melletti elköteleződésben, a Szűzanya iránti bizalomban.

Szentmise után ízelítőt kaptunk a kegyhely történetéből, megtekintettük a templomot és zarándokudvart, majd Csókakő érintésével Zircre érkeztünk. Az arborétumban andalogva az őszi napsugarak testileg, a sokszínű természet harmóniája lelkileg melengetett bennünket. Az apátságban nemcsak a barokk építészet gazdagságát csodálhattuk meg, hanem az épület akusztikáját is, miközben egyik zarándoktársunk szívmelengető tárogatójátékában gyönyörködtünk.

Pápán, zarándoknapunk utolsó helyszínén az Esterházy kastély korhű ruhákba öltözött idegenvezetőkkel való bebarangolása és az angolkertben tett séta között választhattunk.

A hazafelé tartó úton a nap élményei, a sok mozgás és friss levegő mindnyájunkat elcsendesített, itthon pedig hálatelten állapítottuk meg, hogy útunkat a Szűzanya mosolya kísérte, s a szeretetteljes együttlétben a Mennyország előízét kóstolgattuk.