keresés YouTube Facebook Instagram
női apostoli élet társasága
Jézus Szíve Társasága Societas Jesu Cordis
Teréz testvér Arlóban
Facebook

Jézus Szíve Társasága

Teréz testvér Arlóban

2023.02.22.

Kurczina Terézia SJC testvér lehetőséget kapott arra, hogy egy hónapig bekapcsolódhasson az Arlóban élő Szent Ferenc Kisnővérei szerzetesközösség szolgálatába.

„Képessé válni minél inkább Isten dicsőségére tevékenykedni, találkozni a perifériára szorultakkal, hogy bennük Istent szemlélhessem, és megtapasztalhassam az Ő átalakító szeretetét” - írja Teréz testvér, aki az Elfogadlak Alapítvány által fenntartott „Befogad-lak” szolgálatba kapcsolódott be a nővérek és munkatársaik mellé.

A rászoruló gyerekek minden nap déltől koraestig vannak velük. Érkezés után a házi feladatok megírásában és a tanulásban segítik őket, majd játék következik, ami nemcsak közös élményhez juttatja a gyerekeket, hanem észrevétlenül fejleszti is a képességeiket.

"Szolgálati napjaimban felidéződött bennem közösségünk alapítójának, Bíró Ferenc jezsuitának a vágya. Azt akarta, éljünk a néppel egy sorban, osztozzunk sorsukban, fáradhatatlanul munkálkodjunk a szellemi, kulturális, vallási felemelésükön. Az arlói nővérek ugyanazt teszik, amit egykori rendtársaim a két világháború között Budapest nyomornegyedeiben tettek. Munkájuk eredménye nem látványos, de nem adják fel a reményt, hogy egy-egy helyi lakos a többieknek példát mutatva kiemelkedhet ebből a környezetből."