keresés YouTube Facebook Instagram
női apostoli élet társasága
Jézus Szíve Társasága Societas Jesu Cordis
Vancsó Ilona SJC testvérünk Az Év Szociális Dolgozója Pécelen!
Facebook

Jézus Szíve Társasága

Vancsó Ilona SJC testvérünk Az Év Szociális Dolgozója Pécelen!

2022.11.14.

Nagy örömmel és büszkeséggel osztjuk meg veletek, hogy „Az Év Szociális Dolgozója” díjat Pécelen Vancsó Ilona SJC testvérünk kapta meg!

Ica 1995 óta Társaságunk tagja, és immár 23 éve elhivatottan tevékenykedik az idősek és az őket ellátó munkatársak jóllétéért. Amikor 1993-ban Pécelen visszakaptuk egykori lelkigyakorlatos házunkat, az épületet idősek otthonává alakítva vettük át, felvállalva ezzel egy új irányt szolgálatunkban. Vancsó Ilona tanárként pályát módosított, és elvégezte a szociális manager szakot, hogy képzetten tudja vezetni a Jézus Szíve Társasága Idősek Otthonát.
Kilencven idős ember gondozása huszonnégyórás feladat, az év minden egyes napján. Ezt a feladatot Ica testvér mindig kitartóan, precízen, elkötelezetten végezte. Személyes gondoskodása, szociális érzékenysége és egyéni szükségletekre való odafigyelése nemcsak a lakók, hanem a munkatársak felé is különleges. De Ica testvér jószándékával, szervezői készségével és beleérző képességével is példamutató ember számunkra. Nagy az örömünk! 
 

Hírek

Szolgálom Istent és embertársaimat

A Jézus Szíve Társasága a feltámadás és az örök élet hitében búcsúzik Megyes Erzsébet SJC testvértől, akit 2023. október 29-én, életének 86., hivatásának 68. évében hazahívott a Mennyei Atya.

2023.11.09.