keresés YouTube Facebook Instagram
női apostoli élet társasága
Jézus Szíve Társasága Societas Jesu Cordis
Igent mondok 2024
Facebook

Igent mondok 2024

2023.06.14.

Örömmel és szeretettel adjuk hírül, hogy ezennel megnyílik a 2024-es Igent mondok női lelkigyakorlat jelentkezési lehetősége! Légy tagja az immár 4. éve együtt imádkozó több ezer fps női lelki közösségnek!

Kedves Nőtársaink!

Az Igent mondok online női lelkigyakorlat 2021-ben indult, azóta világszerte 20.000-nél is több magyar nő életét érintette meg valamilyen módon. A lelkigyakorlat május 1-től 31-ig tart, online formában zajlik, és semmilyen kötelezettséggel nem jár, ajándékai viszont annál inkább vannak. „A tudat, hogy most több ember velem együtt imádkozik, erőt adott a mindennapi gondok békésebb elviseléséhez” - írta egy lelkigyakorlatozónk 2 évvel ezelőtt. Gondolatát azóta is sokezren érezzük magunkénak.

A LELKIGYAKORLATRÓL

Az életet nem tudom kierőszakolni, csak tisztelettel befogadni és engedni annak növekedését önmagamban. Minél inkább igent mondok saját életemre, mint ajándékra, annál inkább tudok életadóvá válni: gondoskodni szeretteimről, előmozdítani mások lelki-, szellemi- és spirituális fejlődését, növekedését.  Ebben a lelkigyakorlatban arra hívunk, hogy engedd

  • az ima által Istennel való kapcsolatod megelevenedését,

  • a közösség megtartó, hordozó erejét - hogy zarándoktársakkal legyél úton,

  • hogy az imádságok által kapott felismerések és kegyelmi ajándékok megjelenhessenek a hétköznapjaidban.

Ha szeretnél a 2024-es Igent mondok online női lelkigyakorlathoz csatlakozni, akkor a lentebbi űrlapon keresztül megteheted új csatlakozóként vagy gyakorlott „igentmondokosként” is.

Feliratkozásod akkor sikeres, ha az alábbi űrlapon minden mezőt kitöltesz, bepipálod a három adatkezelésre és adatbiztonságra vonatkozó kérdés előtt a négyzeteket, végül pedig megnyomod a Feliratkozás gombot. Sikeres feliratkozás esetén a megadott e-mail címre automatikus visszajelző e-mail, valamint itt a honlapon is visszaigazoló üzenet érkezik. Az imaanyagot az e-mail címről küldjük el 2024. május 1-től kezdődően.
Honnan kapcsolódsz be a lelkigyakorlatba?

Szeretnéd (bármilyen összegű) adománnyal támogatni a lelkigyakorlatot?

 

A lelkigyakorlatos napok idejére szeretnénk négy irányelvet adni a mindennapokhoz, és ehhez kapcsolódóan iránymutatásokkal segíteni ezt az időszakot:

LELKISÉG

Mindannyiunk élete ajándék és üzenet éppúgy, mint Máriáé… Női létünk gazdagságának felfedezésére hívunk Téged, és arra, hogy legyél nyitott küldetésed felismerésére.  Mária igenjének ereje segíthet abban, hogy közelebb kerülj saját igenedhez. 

IMA

A lelkigyakorlat alatt Ignác-i imamódokkal (szemlélődő és ritmikus), valamint képekkel és zenével imádkozhatsz. Napi, hűséges imára hívunk: kérünk, hogy lehetőségeidhez mérten naponta 30-60 perc imaidőd legyen, de ha csak 15 percet sikerül beillesztened, az is értékes - add oda az Úrnak! 

KÖZÖSSÉG

Minden év résztvevőinek sokat adott az, hogy többen együtt járhatták a lelkigyakorlatos utat. Buzdítunk, hogy bátorítsd a környezetedben lévő nőket a lelkigyakorlaton való részvételre! Szervezzetek heti találkozást, ahol megosztjátok az út során szerzett tapasztalatokat.  

Az idei Igent mondok lelkigyakorlat során két alkalommal hívunk online vezetett imára. Első alkalommal a ritmikus imával, második alkalommal pedig az Ignáci-i szemlélődés gyakorlatával ismerkedhettek meg. Az alkalmak során, a közös imát követően kiscsoportokban lesz lehetőség megosztani az imatapasztalatokat. Az előző évek során úgy láttuk, hogy ezek az imaalkalmak segítenek abban, hogy társakat találjatok az útra, akikkel hétről hétre kapcsolódhattok. Az imaalkalmak időpontjai: 2024. április 24. (szerda) 19:00 és 2024. május 8. (szerda) 19:00. JELENTKEZÉS

A GONDOSKODÁS GYAKORLATAI

Egy olyan életadó időre hívunk, ami segít abban, hogy felismerd, mire van valójában szükséged: mi az, amire vágysz fizikai és lelki értelemben is. Arra ösztönzünk, hogy az erőlködés és a túlzott teljesítmény helyett keresd a helyes mértéket. Adj és engedj meg magadnak valamit, ami képessé tesz az Úrral való kapcsolatra és nagyobb szeretetre vezet.

NYITÓMISE

Szeretettel hívunk a lelkigyakorlat nyitómiséjére, mely 2024. május 1-jén, szerdán, délután 18 órakor lesz Budapesten a Jézus Szíve Jezsuita Templomban. Nagy örömünkre a misét Martos Levente Balázs püspök fogja celebrálni. A zenei szolgálatot az Őrtüzek Imádság Háza csapata végzi. Élő közvetítés az Jézus Szíve Jezsuita Templom YouTube csatornáján lesz. Várunk Titeket szeretettel, hogy személyesen, együtt imádkozva indíthassuk el a lelkigyakorlatot!

HÁLÁSAN KÖSZÖNJÜK, HA A LELKIGYAKORLAT NÉPSZERŰSÍTÉSÉBEN SEGÍTSÉGÜNKRE LESZEL!

Ha a lelkigyakorlattal kapcsolatban bármilyen kérdésed felmerül, írj nekünk az e-mail címre!  

Imával és szeretettel: 
Balla Erika SJC, Tyukodi Beáta SJC, Jacsó Annamária, Szebedy Bolda és Békési Erika