keresés YouTube Facebook Instagram
női apostoli élet társasága
Jézus Szíve Társasága Societas Jesu Cordis
Igent mondok női lelkigyakorlat
Facebook

Igent mondok női lelkigyakorlat

2023.03.24.

30 napos online női lelkigyakorlat a Jézus Szíve Társasága szervezésében májusban. Mária életének szemlélésével Igent mondok arra az életre, amit Istentől kaptam.

A 2021-ben  útjára indult Igent mondok női lelkigyakorlat 2022-ben is folytatódott. Idén, 2023-ban immár harmadik alkalommal tölthetjük együtt a májust imában, lelki közösségben, Mária igenjén keresztül szemlélve saját életünket. Boldogok vagyunk, hogy eddig több, mint tízezren alkottunk imaközösséget, reméljük, idén még többen leszünk! 

Az idei lelkigyakorlat előkészítésében ismerősökkel találkozhattok: mi - Balla Erika SJC, Tyukodi Beáta SJC, Jacsó Annamária, Szebedy Bolda és Békési Erika - hónapok óta készülünk ötletekkel és anyagokkal, amik a tavalyihoz hasonlóan üdítőek és mélyek, mégis egészen megújultak lesznek. Kreatív csapatunk és támogatói körünk imával, gondolatokkal, konkrét feladatok elvégzésével segít minket. Idén különleges meglepetést is kitaláltunk Nektek, ígérjük, hogy nagyon jól fog esni! Hívunk Titeket, hogy töltsük együtt a májust imádsággal! Tartsatok velünk a közös női létünkben megerősítő úton! 

A lelkigyakorlatról

Az életet nem tudom kierőszakolni, csak tisztelettel befogadni és engedni annak növekedését önmagamban. Minél inkább igent mondok saját életemre, mint ajándékra, annál inkább tudok életadóvá válni: gondoskodni szeretteimről, előmozdítani mások lelki-, szellemi- és spirituális fejlődését, növekedését. 

Ebben a lelkigyakorlatban arra hívunk, hogy engedd

  • az ima által Istennel való kapcsolatod megelevenedését

  • a közösség megtartó, hordozó erejét - hogy zarándoktársakkal legyél úton

  • hogy az imádságok által kapott felismerések és kegyelmi ajándékok megjelenhessenek a hétköznapjaidban

A lelkigyakorlatos napok idejére szeretnénk négy irányelvet adni a mindennapokhoz, és ehhez kapcsolódóan iránymutatásokkal segíteni ezt az időszakot:

 

LELKISÉG

Mindannyiunk élete ajándék és üzenet éppúgy, mint Máriáé… Női létünk gazdagságának felfedezésére hívunk Téged, és arra, hogy legyél nyitott küldetésed felismerésére.  Mária igenjének ereje segíthet abban, hogy közelebb kerülj saját igenedhez. 

IMA

A lelkigyakorlat alatt Ignác-i imamódokkal (szemlélődő és ritmikus), valamint képekkel és zenével imádkozhatsz. Napi, hűséges imára hívunk: kérünk, hogy lehetőségeidhez mérten naponta 30-60 perc imaidőd legyen, de ha csak 15 percet sikerül beillesztened, az is értékes - add oda az Úrnak! Hogyan használd a lelkigyakorlatos anyagot?

KÖZÖSSÉG

Mindkét év résztvevőinek sokat adott az, hogy többen együtt járhatták a lelkigyakorlatos utat. Buzdítunk, hogy bátorítsd a környezetedben lévő nőket a lelkigyakorlaton való részvételre! Szervezzetek heti találkozást, ahol megosztjátok az út során szerzett tapasztalatokat. Szeretnénk azoknak segíteni, akik környezetükben nem találnak csoportot, viszont szívesen csatlakoznának egy véletlenszerűen beosztott virtuális körhöz. Továbbá szeretnénk útmutatást adni a csoportvezetőknek a heti alkalmak vezetéséhez. További részletek a kiscsoporthoz való csatlakozásról és csoportvezetői továbbképzésről.

 

A GONDOSKODÁS GYAKORLATAI

Egy olyan életadó időre hívunk, ami segít abban, hogy felismerd, mire van valójában szükséged: mi az, amire vágysz fizikai és lelki értelemben is. Arra ösztönzünk, hogy az erőlködés és a túlzott teljesítmény helyett keresd a helyes mértéket. Adj és engedj meg magadnak valamit, ami képessé tesz az Úrral való kapcsolatra és nagyobb szeretetre vezet.

 

Feliratkozás a napi lelkigyakorlatos anyagra

A 2023-as feliratkozás lehetőségét lezártuk. 

 

Napi szentmise és imaháttér

Szeretnénk a lelkigyakorlatos utatokat minden nap egy értetek felajánlott szentmisével erősíteni. Bátorítunk, hogy segíts felkeresni az ebben együttműködő papokat. Jelezd nekünk az e-mail címen, hogy hol, mikor és ki imádkozik a lelkigyakorlatozókért. Kövesd nyomon a napi szentmisék alakulását!

 

Nyitó szentmise

Szeretettel hívunk a lelkigyakorlat nyitó szentmiséjére, mely 2023. április 26-án, szerdán, délután 18 órakor lesz Budapesten a Sziklatemplomban. Nagy örömünkre a misét Martos Levente Balázs püspök fogja celebrálni. Élő közvetítés az Igent mondok YouTube csatornáján lesz.

 

Hálásan köszönjük, ha a lelkigyakorlat népszerűsítésében segítségünkre leszel!

Segítsetek nekünk! Nyomtassatok plakátot és/vagy szórólapot, és tegyétek ki ezeket a templomba, közösségi helyiségbe, iskolába! A lelkigyakorlat lehetőségét Facebook-on és YouTube-on keresztül is tudjátok népszerűsíteni, bátorítunk, hogy hívd meg barátnőidet, nőtársaidat a Facebook-eseményünkbe. Ha a lelkigyakorlattal kapcsolatban bármilyen kérdésed felmerül, írj nekünk az e-mail címre!  

 

Támogatás

A lelkigyakorlaton való részvétel ingyenes, számodra semmilyen költséggel sem jár. Mégis arra kérünk, ha teheted, támogasd a Szív Lelkiségi Központot adományoddal (Bankszámlaszám: 11742087-24281331, OTP Bank; Közlemény: Adomány - az e-mail címed, amivel regisztráltál a lelkigyakorlatra) vagy ajánld fel szja 1%-odat a A Szív Lelkiségi Központ a Nőkért Alapítvány javára! (Adószám: 18722743-1-13) Hálásan köszönjük!

 

Várakozással: 

Balla Erika SJC, Tyukodi Beáta SJC, Jacsó Annamária, Szebedy Bolda és Békési Erika

Hírek

Szolgálom Istent és embertársaimat

A Jézus Szíve Társasága a feltámadás és az örök élet hitében búcsúzik Megyes Erzsébet SJC testvértől, akit 2023. október 29-én, életének 86., hivatásának 68. évében hazahívott a Mennyei Atya.

2023.11.09.