keresés YouTube Facebook Instagram
női apostoli élet társasága
Jézus Szíve Társasága Societas Jesu Cordis
Igent mondok női lelkigyakorlat 2023-ban is!
Facebook

Igent mondok női lelkigyakorlat 2023-ban is!

2023.03.31.

Jelentkezz a májusi Igent mondok online női lelkigyakorlatra!

Kedves Ismerősünk!

Szeretnénk a figyelmedbe ajánlani a Jézus Szíve Társasága szervezésében immár harmadik éve megrendezésre kerülő Igent mondok online női lelkigyakorlatot! Nagy örömünkre idén májusban ismét többezer magyar nő fog együtt imádkozni, különleges lelki- és imaközösséget alkotni a világ több mint harminc országában. Arra hívunk Téged, csatlakozz Te is a lelkigyakorlatos csapathoz!

Igent mondani Istenre, az életemre és másokra - igen egyszerűnek tűnhet, és mégsem az. A lelkigyakorlat harminc napjában - Mária nőiségét és mindennapjait magunkhoz közel engedve - rátalálhatunk valódi nőiségünkre, amit Isten rólunk megálmodott. Felfedezhetjük, hogy létezésünk sokak számára ajándék. Az idei lelkigyakorlat négy hete női valóságunk négy pillérét járja körbe:

  • Szépség, értékesség
  • Hit, ima
  • Kapcsolatok, közösség
  • Szabadság

Ebben az évben különleges meglepetéssel is készülünk: csütörtökönként egy férfi szemszögéből láthatjuk majd magunkat. Ezeken a napokon nagy örömünkre Lackfi János, Guia Hugó testvér, Süveges Gergő és Huszti Zoltán atya szól hozzánk.

Köszönjük, ha segítesz nekünk a lelkigyakorlat népszerűsítésében! Célunk, hogy minél többekhez eljusson a lehetőség, de neked is jó, ha sok ismerős imatárssal jársz a lelkigyakorlatos úton. Ennek érdekében kérünk, továbbítsd ezt a levelet minél több ismerősödnek, oszd meg a plébániai levelezőlistán vagy közösségi oldalon! Hogy az idősebb generációhoz is eljusson a lehetőség, ha van rá lehetőséged, nyomtasd ki a csatolt plakátot, és plébánosoddal egyeztetve tedd ki a templomi hirdetőtáblára!

Szeretettel hívunk a lelkigyakorlat nyitó szentmiséjére, mely 2023. április 26-án, szerdán, délután 18 órakor lesz Budapesten a Sziklatemplomban. Nagy örömünkre a misét Martos Levente Balázs püspök fogja celebrálni. Élő közvetítés az Igent mondok YouTube csatornáján lesz.

Az Igent mondok lelkigyakorlatra jelentkezni a 

https://www.sjc.hu/igent-mondok-noi-lelkigyakorlat-2023 linken tudsz. (Jelentkezni akkor is szükséges, ha korábban már lelkigyakorlatoztál.)

Ha szeretnél a 2022-es és a 2023-as lelkigyakorlatról olvasni, hallani, ajánljuk a következőket:

Nagyon várunk! 

Szeretettel és imával a Jézus Szíve Társasága nevében:

Balla Erika SJC, Tyukodi Beáta SJC, Jacsó Annamária, Szebedy Bolda és Békési Erika

 

Hírek

Tahiban találkoztunk!

„Mária igenje rámutat arra, hogy fontos vagyok az Istennek. Felfedezhetem, hogy életem mások számára ajándék. … Pihenj meg egy-két napra Isten szeretetében, és engedd, hogy ez betöltse a szívedet!”- állt a meghívóban, mely lelkinapra hívta az Igent mondok lelkigyakorlatozókat. Nagy örömünkre a lelkigyakorlatos ház hétvégén megtelt…

2023.05.27.