keresés YouTube Facebook Instagram
női apostoli élet társasága
Jézus Szíve Társasága Societas Jesu Cordis
Igent mondok női lelkigyakorlat 2023-ban is!
Facebook

Igent mondok női lelkigyakorlat 2023-ban is!

2023.03.31.

Jelentkezz a májusi Igent mondok online női lelkigyakorlatra!

Kedves Ismerősünk!

Szeretnénk a figyelmedbe ajánlani a Jézus Szíve Társasága szervezésében immár harmadik éve megrendezésre kerülő Igent mondok online női lelkigyakorlatot! Nagy örömünkre idén májusban ismét többezer magyar nő fog együtt imádkozni, különleges lelki- és imaközösséget alkotni a világ több mint harminc országában. Arra hívunk Téged, csatlakozz Te is a lelkigyakorlatos csapathoz!

Igent mondani Istenre, az életemre és másokra - igen egyszerűnek tűnhet, és mégsem az. A lelkigyakorlat harminc napjában - Mária nőiségét és mindennapjait magunkhoz közel engedve - rátalálhatunk valódi nőiségünkre, amit Isten rólunk megálmodott. Felfedezhetjük, hogy létezésünk sokak számára ajándék. Az idei lelkigyakorlat négy hete női valóságunk négy pillérét járja körbe:

  • Szépség, értékesség
  • Hit, ima
  • Kapcsolatok, közösség
  • Szabadság

Ebben az évben különleges meglepetéssel is készülünk: csütörtökönként egy férfi szemszögéből láthatjuk majd magunkat. Ezeken a napokon nagy örömünkre Lackfi János, Guia Hugó testvér, Süveges Gergő és Huszti Zoltán atya szól hozzánk.

Köszönjük, ha segítesz nekünk a lelkigyakorlat népszerűsítésében! Célunk, hogy minél többekhez eljusson a lehetőség, de neked is jó, ha sok ismerős imatárssal jársz a lelkigyakorlatos úton. Ennek érdekében kérünk, továbbítsd ezt a levelet minél több ismerősödnek, oszd meg a plébániai levelezőlistán vagy közösségi oldalon! Hogy az idősebb generációhoz is eljusson a lehetőség, ha van rá lehetőséged, nyomtasd ki a csatolt plakátot, és plébánosoddal egyeztetve tedd ki a templomi hirdetőtáblára!

Szeretettel hívunk a lelkigyakorlat nyitó szentmiséjére, mely 2023. április 26-án, szerdán, délután 18 órakor lesz Budapesten a Sziklatemplomban. Nagy örömünkre a misét Martos Levente Balázs püspök fogja celebrálni. Élő közvetítés az Igent mondok YouTube csatornáján lesz.

Az Igent mondok lelkigyakorlatra jelentkezni a 

https://www.sjc.hu/igent-mondok-noi-lelkigyakorlat-2023 linken tudsz. (Jelentkezni akkor is szükséges, ha korábban már lelkigyakorlatoztál.)

Ha szeretnél a 2022-es és a 2023-as lelkigyakorlatról olvasni, hallani, ajánljuk a következőket:

Nagyon várunk! 

Szeretettel és imával a Jézus Szíve Társasága nevében:

Balla Erika SJC, Tyukodi Beáta SJC, Jacsó Annamária, Szebedy Bolda és Békési Erika

 

Hírek

Szolgálom Istent és embertársaimat

A Jézus Szíve Társasága a feltámadás és az örök élet hitében búcsúzik Megyes Erzsébet SJC testvértől, akit 2023. október 29-én, életének 86., hivatásának 68. évében hazahívott a Mennyei Atya.

2023.11.09.