keresés YouTube Facebook Instagram
női apostoli élet társasága
Jézus Szíve Társasága Societas Jesu Cordis
Facebook

Árpád-házi Szent Margit Tanulmányi Ház, Budapest

A rendek újraindulása utáni első években a Társaságunkba jelentkező és a képzésben lévő testvérek először a kecskeméti, majd a Tahiban élő közösségünk tagjaival éltek együtt, bekapcsolódtak az intézmény munkájába. Felmerült azonban az igény egy önálló tanulmányi ház létesítésére, ami csendesebb életével lehetőséget ad az elmélyülésre, sajátos lelkiségünk elsajátítására és a tanulmányok nyugodt végzésére. A Tanulmányi Ház egy régi épület felújításával 1997-ben készült el. A ház otthont ad a közösségünkben elköteleződésre készülő próbaidősöknek, illetve azoknak a fiatal testvéreknek, akik az elköteleződés után további tanulmányokat folytatnak.

A képzési idő jellegéből fakadóan a házban élő próbaidősök élete csendesebb, mint az apostoli szolgálatot végző testvéreké, hiszen ezt az időszakot az Istennek szenteltséggel, önmagukkal, a Társasággal való ismerkedés tölti ki.

Jelenleg ebben a házban található közösségünk Hivatásgondozó Irodája, valamint az Emmausz Hivatástisztázó Ház, melyben életállapot-választás előtt álló fiatal nők élnek egy imádságos közösségi program keretében.

A Tanulmányi Ház elöljárója: Mézinger Gabriella SJC
Telefon: +36 1 2143249
E-mail: