keresés YouTube Facebook Instagram
női apostoli élet társasága
Jézus Szíve Társasága Societas Jesu Cordis
Facebook

Szív Lelkiségi Központ közössége

„Loyolai Szent Ignác lelkigyakorlatai a Társaság szellemi öröksége. Ez vezeti őket Jézus legbensőbb lényének, Szívének mélyebb ismeretére, szolgálatára. Az Alapító azt kívánta, hogy a tagok Jézust úgy kövessék, ahogyan a Lelkigyakorlatok az evangélium alapján bemutatják Őt.” (Konstitúció 44.)

„Alakítsd ki magadban Krisztusnak a képmását, és akkor akárhol vagy, akármit teszel, Krisztus szelleme szól belőled, s példádból titkos vonzóerő árad környezetedre, az igazság, az erény, a szépség varázsa”. Így küldte az első Testvéreket Alapító Atyánk, Bíró Ferenc jezsuita a Szent Ignáci lelkigyakorlatok továbbadására. 1923. óta szorgalmazta, hogy a Társaság tagjai sajátítsák el a személyesen kísért lelkigyakorlatok adását. Már a kezdetektől fogva jártak a testvérek lelkigyakorlatokat tartani a falvakba, tanyaközpontokba. 1938-ban a Társaság megnyitotta az ország első női lelkigyakorlatos házát Pécelen.

1992-ben a szerzetesrendek újraindulásának idején történelmi jelentőségű volt, hogy Tahiban elindulhatott egy olyan lelkigyakorlatos ház és közösségi központ, amely azonnal rendelkezésére állt az újra szabaddá vált magyar egyháznak.

Az elmúlt két évtized során a Szív Lelkiségi Központban folyamatosan kínálunk többféle lelki programot: szemlélődő és személyesen kísért Szent Ignáci, valamint családoknak, lányoknak és nőknek szóló lelkigyakorlatokat.

Lehetőséget kívánunk nyújtani a hozzánk fordulóknak a hétköznapokból való kiszakadásra, feltöltődésre, hogy személyes istenkapcsolatuk bensőségesebbé válásával rátaláljanak önmagukra, a világban való hivatásukra, és feldolgozzák élettapasztalataikat - így megújult emberként térjenek vissza mindennapi életükbe.

Testvéri közösségünk imádságos háttérrel, személyes odafigyeléssel és családias légkörrel várja a testi-lelki feltöltődésre vágyókat.

Nemcsak a lelkigyakorlatos házban tevékenykedünk, hanem folytatjuk a múltból örökölt hagyományt. Ahogy a régi testvérek kirajzottak Pécel vagy az aktuális lakóhelyük körüli településekre, és ott tartottak lelki foglalkozásokat, így teszünk mi is.

Elöljáró: Obendorf Beatrix SJC
Tel: 06 26 387162
e-mail: