keresés YouTube Facebook Instagram
női apostoli élet társasága
Jézus Szíve Társasága Societas Jesu Cordis
Suller Melinda SJC

Suller Melinda SJC

Szüleimmel és nővéremmel Százhalombattán éltem, ami akkoriban templom nélküli kommunista város volt. Az általános iskola után vegyipari vonalon képződtem tovább. Utána nagy örömmel dolgoztam a gyógyszerkutatásban.

A Társasággal való első élményem a szétszóratás utolsó évében történt: egy könyvesboltban kerestem egy kötetet, amikor megismertem a testvéreket. Lelki dolgokról beszélgettünk, és kaptam egy ismertetőt a Társaságról. Először nem tetszett, túl nehéznek találtam P. Bíró Ferenc alapító szavait. De mivel Jézustól azt kértem, hogy Ő válasszon nekem való közösséget, Ő újból és újból visszavezetett a Társasághoz.

Tudtam, hogy Jézus szorosabb kapcsolatot kíván velem. Pár hónap alatt azt is felmértem, hogy a Jézus Szíve Társaságában való lét aktív, evangelizáló, vidéki életet preferáló életmód, ami nekem való. A Társaságról szóló ismertetőt olvasva úgy éreztem, ez az, amire Jézus és én vágyunk. A tudat, hogy Jézus választotta nekem ezt a közösséget, minden nehézségen átsegített. Az első években folyton ujjongtam, amikor a Társaság karizmájáról tanultam, mert annyira összhangban volt értékrendemmel, lelki irányultságommal.

Jelenleg minden figyelmemet, tudásomat, bátorságomat és kitartásomat a Közösség, és annak küldetése tölti be. Nehéz a Társaság nélkül meghatározni magam, annyira összeforrtunk. Nem mondom, hogy mindennap felhőtlen öröm van bennem, de összességében nagyon lelkesít, hogy értelmesen és értékesen telnek a napjaim. Nemcsak úgy beleélek a világba, hanem a bőrömön érzem, hogy éppen Jézus melyik életeseményével vagyok összhangban - ez is szemlélődés a cselekvésben. A Társaság karizmájából lelkesít az a fajta Jézus Szíve tisztelet, mely viszontszeretetet jelent: Jézust viszontszeretni a kapcsolataimban, a teremtett világ helyes használatával.

Istenről nekem nem feltétlenül az imában van lelki megtapasztalásom, hanem abban, amit teszek, szervezek, ahogyan másokhoz kapcsolódom - mindebben érzékelem, hogy együtt vagyunk Jézussal, egy az értékrendünk, a vágyunk, közös az örömünk és szenvedésünk. Összetartozást élek meg a másik testvér apostoli életével. Ha nem is élünk egy helyen, ha különböző apostoli szolgálatban is vagyunk, az odaszenteltségünk mégis egybefűz vele, Testvérem élete fontos nekem.