keresés YouTube Facebook Instagram
női apostoli élet társasága
Jézus Szíve Társasága Societas Jesu Cordis
Tarján Elvira SJC

Tarján Elvira SJC

Pestszenterzsébeten nőttem fel, értelmiségi családban, három testvéremmel. Hithű katolikusok voltunk.

Gyerekkorom óta arról álmodoztam, hogy én Krisztus arája vagyok. Nagyon boldog voltam ebben a szerepben. Soha nem akartam férjhez menni. A lelkivezetőm Páter Bíró volt.

Úgy éreztem, az én hivatásom az Istennek teljes átadás. Nosza akkor rajta, adjam magam teljesen Istennek! Elhatároztam, hogy ha Isten is úgy akarja, belépek a Társaságban. Kimondtam: "Uram Jézus, én most neked adom magamat! És ha te ezt így elfogadod, akkor biztosan nagyon boldog leszek." És az is voltam, hogy megtaláltam azt az utat, amit Jézus várt tőlem. Az Úristen hihetetlen szeretettel fogadott engem!

Sok évig vezettem lánycsoportokat. Velük is - ahogy életem egészében - az volt a vezércsillag, hogy ha valami problémás, akkor azt ki kell beszélni. A Társaságban is ez segített: sosem éreztem nehéznek a szerzetesi életet, mert mindent megbeszéltünk. Ez volt az életünk titka: az őszinteség, a beszéd és a másokért való szeretetszolgálat.

Visszatekintve hosszú életemre, azt mondom: nem kell aggódni és félni, mert ahol az Isten szeret és vezet, abból csak jó származik. Mindig örömet jelentett a tudat, hogy nekem felelősséget adott az Isten! Érdekes dolog a hivatás kérdése: ezek a döntések Isten kezében vannak. Ő tudja a napot, az órát, a miértet és a hogyant. Én nagyon-nagyon boldog vagyok a Társaságban, kezdettől fogva. A Társaság nekem magát az életet jelenti. Sosem bántam meg, sosem kételkedtem abban, hogy jól döntöttem. 

Kiskorom óta rendszeres imaéletet élek. Az imáimban Isten előtti igazságban elszámolok, és mindent megbeszélek vele. Valamit nem láttam jól, azt akkor tovább tárgyaltuk...

Vitalitással teli az élet! Az élet harsog, mesél, és ezektől tud nagyszerű lenni! Örülj, örülj, hogy élsz! Látod, mosoly van az arcodon, ennek kell örülni! Örülni kell annak, hogy Isten megadta a létet nekünk, ez a legcsodálatosabb dolog!